Tuesday, April 8, 2008

Interview...MARA!!!

perghhhh...lamer giler x bukak blog aku nih, arini cm tergatal tangan ler plak kan (saya malas buat keje-jahat btol!!!)...heheheh...aku nk cter ler skit exp aku time nk p i'view kat MARA 01 April aritu...korg tgk date dier btol2...01 April, x ker april fool time tuh...lahabau tol!!! tp mmg aku btol2 fool ler time tu aku ckp korg....huh!!! seawal 5 pagi aku ngan ab n wani da bangun tau (xder lg dlm lipatan sejarah aku yg berumur 23 thn 5 bln 23 hari-ketika kejadian) bangun awl2 cm tuh!!! semut pon blom sempat nak bukak mata, burung hantu pon baru jer nak stat tido...tp kitorg dah bangun...pas2 kol 6.15 pagi kitorang da terpacak kat bus stand!!! huh samer awal ngan mat2 bangla yg nak p keje...wakakakakakakaka...lawak tol...

kitorg p sn naik bus + lrt (jimat pakai pengangkutan awam)...tp kena rush ar cz ramai org, lrt tu bkn bapak aku punyer kan!!! i'view tu kol 8.30, tp 7.30 tu kitorg da terpacak dpn bangunan mara...hebat kan (dengan riak dan takbur)...tgu punyer tgu dlm kol 9 jugak br nak stat i'view...dah ler kaki aku sakit..aku mn penah nak pakai kasut, melecet kaki aku...sedey btol...huh...ape nak bt kan, poyo btol!!!

mula2 aku kn mock teaching, dah tu aku kn ar bt gaya cm cikgu yg x brape nak pro!!! malu siottt...aku kn ler control aku nyer dialek ganu yg pekat ni...cm nak tergulung lidah beb!!kena plak aku mgajar subjek math...perghhh...mock teaching 10 mnt jer...aku lom abeh mngajar, dier dah soh aku conclude, nmpk sgt aku nyer explaination pjg lebar (lg sekali aku riak n takbur)....

next station...aku kn p i'view la plak...mcm2 soklan dier tny aku, ader ar dlm 30 minit aku disoal siasat...cm bt kesalahan berat jer...byk plak cekadak interviewer nih, aku bg makan kasut aku ni kan, dah ler kaki aku sakit!!!tampor laju2...hahaha...so dlm kol 12.30 abeh ler aku nyer i'view...hahahaha...lega!!! tetiba kreokkkkkkk.....perut aku da berdangdut cm m daud kilau...mahu nyer x lapar..da thari...plus plak ari2 ujan, lenjung baju aku ha!!! dah lamer x main ujan sonok ler plak, tp kalo salji yg turun kat malaysia ni pon bagus gak....x yah mak cik yg jual ABC susah2 kisar ais...heheheh...so kitorg pon g makan ngan kaki ku yang terhincut2 nih!!! so tu ler pjlnan 01 april aku....byk lg kejadian tp aku da xder masa, opis hour da nak abeh...heheh....

*sempat posing lagi tuh!!!*


2 comments:

Suhana Hasanif said...

weh zura.. naik semput aku baca kisahmu.. huhu siannyer..len kali geget kasut tu dl ok (klu kasut tu blm pakai lg arr).. pesan kt kasut tu sebelum ko gigit aku, aku gigit ko dl..insya-Allah kaki ko x sakit..(percayalah hihihi[gelak jahat])

harap korang bjaya la hendaknya..aminnnnnnnnnnnnn

ciare (^^,) said...

alalalalaa tomeinyeee awek amoi kat sebelah tuuu..sweetnyeee..;)